torstai 22. helmikuuta 2018

Kutsujen esittely

Kutsut on onnellisesti saatettu matkaan ja nyt pääsen vihdoin bloginkin puolella esittelemään lopputulosta. Kutsuprosessimme starttasi noin vuosi sitten, kun olin ensimmäisiä kertoja yhteyksissä Makea Designin Janinaan, joka kutsumme suunnitteli. Hioin ja muokkailin kutsutekstiä ja infoa ajoittain läpi kevään ja kesän 2017. Janina aloitti kutsujen suunnittelun syys- lokakuussa ja joulukuussa sain painotalosta valmiit kutsut käsiini. Lähetimme kutsut viime viikolla, eli hieman vajaat 5 kk ennen hääpäiväää. Osa vieraistamme saapuu pidemmän matkan takaa, joten halusimme varmistaa, että informaatio häistä tulee riittävän ajoissa. Emme myöskään lähettäneet erillisiä Save the Date -kortteja, joten senkin vuoksi ajattelimme, että kutsujen kanssa kannattaa olla ajoissa.

(Huom! Kuoren osoite ei ole oikea)

Kutsujemme ilmeessä tärkeintä meille oli yksinkertaisuus ja herkkyys. Halusimme kutsuihimme klassisen ilmeen, mutta myös jonkinlaisen kivan visuaalisen yksityiskohdan, joka toimisi hyvin kutsujemme kannessa. Päädyimme Pinterestiä selatessamme yhdessä siihen, että eniten pidimme lehtikranssikoristeisista kutsuista, joten toivoimme Janinalta myös omaan kutsumme sellaista. Janina toteutti meille kaikkinensa neljä luonnosta, joiden eri elementeistä yhdistelimme silmäämme miellyttävän kombon. Kutsumme on valkoinen ja teksti on hyvin tummalla harmaalla. Lisänä hieman väriä tuo lehtikranssi, joka on puuterinsininen. Sama sininen sävy toistuu kutsun otsikoissa, allekirjoituksissa ja ihanassa sisäsivun lehdykässä.Halusimme, että hääinfo sisältyy kutsuun, mutta on kuitenkin erillinen osa kutsua. Päädyimme siis valitsemaan haitarimallisen kutsun, jossa hääinfo sijottui viimeiselle sivulle. Kutsusta tuli minusta tämän myötä ihanan yhtenäinen ja selkeä. Jos joku lukijoistani haluaa kutsumme infotekstin itselleen, sitä voi tiedustella minulta sähköpostitse (meikkihullumorsian@gmail.com). En halua jakaa koko infon sisältöä blogissa julkisesti. Olen tehnyt infon sisällöstä jotakin kuukausia sitten pienen postauksen, joten sieltä voi halutessaan myös katsoa vinkkejä hääinfon laatimiseen.

Kutsuteksteissä varmasti käytetyin on nykyään teksti, jossa morsiuspari kutsuu vieraat todistamaan hetkeä, kun he sanovat toisilleen ”tahdon”. Itse hieman vierastin tuota tekstiä, varmaan juuri sen vuoksi, että se on nykyään niin kovin suosittu. Päädyimme tekstiä pyöriteltyämme seuraavanlaiseen kutsutekstiin.


”Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.”
1. Kor. 13: 13

Solmimme avioliiton
Kälviän kirkossa lauantaina 7.7.2018 klo xx:xx. 
Meillä on ilo kutsua teidät vihkitilaisuuteemme ja sen
jälkeen jatkamaan hääjuhlaa
Liljan kartanoon.

Olette sydämellisesti tervetulleita!


Emmi (sukunimi) & Jaakko (sukunimi)

Vastausta pyydetään 9.6.2018 mennessä. 

Halusin ehdottomasti kutsun alkuun jonkinlaisen lainauksen, mieluiten jostain kotimaisesta runosta. Sopivaa ei kuitenkaan millään löytynyt joten, päädyimme hylkäämään runoajatukseen. Lopulta otimme kutsun alkuun yhden jakeen Raamatusta, kohdasta, joka yleensä aina luetaan vihkitilaisuuden yhteydessä. Mielestäni jae sopii todella kauniisti kutsuumme ja on ihanaa, että se toistuu myös hääpäivänämme vihkikaavassa.

Minulle oli tärkeää, että kutsujemme kirjekuoret olisivat siniset, sillä kutsu itsessään oli varsin vaalea ja simppeli, joten oli kiva yhdistää kokonaisuuteen hieman väriä. Löysin sopivat kuoret Sinellin verkkokaupasta ja sävy antiikinsininen oli aivan täydellinen pari kutsuissamme näkyvän sinisen rinnalle. Kutsujemme kuoressa oli myös sinetti, jonka tilasin Stamptituden verkkokaupasta, Hong Kongista. Sinettivahaksi valitsimme pronssinvärisen vahan. Itse sinettiksi valikoitui Stamptituden Bothanical -malliston sinetti, jossa toistuu kutsumme kannessakin esiintyvä kranssiaihe. Postimerkeiksi valitsimme klassiset sormusmerkit, jotka sopivat tosi ihanasti sekä kirjekuoren väreihin että sinettiin.Osoitteiden kirjoittaminen tuotti hieman hankaluuksia. Minulla oli alusta asti jokin outo fiksaatio siitä, että haluan ehdottomasti kutsuihimme osoitteet valkoisella musteella. Yritin ensin tulostaa kuoria itse omalla kotitulostimellamme, mutta tämä ei osoittautunut kovinkaan toimivaksi ratkaisuksi. Olin myös yhteydessä muutamaan painotaloon, mutta kirjekuoremme osoittautuivat hankaliksi, sillä ne eivät olisi kokonsa ja paperin paksuuden puolesta pystyneet kulkemaan painokoneiden läpi. Päädyin lopulta ostamaan edullisen kalligrafiakynän, erilaisia kärkiä ja pullollisen valkoista mustetta. Harjoittelin ensin pari iltaa itsekseni ja sen jälkeen aloin rohkeasti kirjoittamaan itse kuoriamme käsin. Täytyy sanoa, että lopputulos näytti paljon paremmalta kuin mihin aluksi varauduin ja kynän käyttäminen oli loppujen lopuksi hyvin helppoa. Päätin työn tohinassa, että tulen tekemään samaisella kynällä myös häidemme paikkakortit.Kutsut ovat toivottavasti tämän viikon aikana löytäneet tiensä vastaanottajilleen ja olemme jo saaneetkin muutamia ilmoittautumisia. Olen myös saanut todella paljon positiivista kommenttia kutsujemme ilmeestä, enkä kyllä itsekään voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Janinaa ja Makea Designia voin suositella enemmän kuin lämpimästi. Janinalla on todella sekä suunnittelutyö että asiakaspalvelu hallussaan. <3

1 kommentti: