maanantai 29. tammikuuta 2018

Hääkengät ovat kotiutuneet

Vihdoin saan julkaista tämän postauksen, jota olen jo muutaman viikon ajan hautonut luonnosten syövereissä. Olen nimittäin virallisesti kotiuttanut hääkenkäni. Nämä kengät ovat kaikkien unelmieni täyttymys ja olen aivan mielettömän onnellinen että sain ne, sillä kenkien matka luokseni ei ollut helppo ja yksinkertainen.Törmäsin Bella Bellen kenkiin ensimmäisen kerran jo 2010-luvun alussa, kun eksyin ensimmäisen kerran Pinterestiin. Minulla on todiste siitä, että olen pinnannut eräät merkin kengät ensimmäiseen häätauluuni jo sinkkuvuosieni aikana, joten rakkaus Bella Bellen tyyliin ei ole omalla kohdallani yhtäkkistä huumaa. Bella Belle on amerikkalainen vintage-tyylisten kenkien valmistaja, joka on erikoistunut erityisesti morsiuskenkiin. Merkin tunnuspiirteenä ovat herkät, romanttiset ja kauniit 20-50-lukujen tyyliset kengät, joissa on kuitenkin samalla modernien morsiuskenkien ilme. Kengät tehdään käsin ja niissä käytetään ylellisiä ja korkealaatuisia materiaaleja, kuten nahkaa, silkkiä ja pitsiä.

Kun aloitin hääkenkieni metsästyksen, päädyin selailemaan jälleen kerran Bella Bellen nettisivuja ja minuun kolahtivat aivan täysillä nämä Amelia-nimiset matalammalla korolla varustetut pitsikorkkarit. Olin katsellut samantyyppisiä Jimmy Choon Romy-mallin pitsikorkkareita, mutta en kuitenkaan syttynyt niistä samalla tavalla kuin näistä kaunottarista. Laitoin lähestulkoon heti merkin asiakaspalveluun viestiä ja tiedustelun koko-ohjeita. Löysin asiakaspalvelun avustuksella itselleni sopivan koon ja aloin suunnitella tilaamista. Tajusin onneksi ennen tilaamista vilkaista tullin sivuilta, minkälaisia veroja ja tullimaksuja kengistä tultaisiin perimään. Järkytys oli erittäin suuri, kun huomasin, että joutuisin maksamaan kengistä 20€ tullimaksuja ja melkein 70€ arvonlisäveroa. Päälle lisättäisiin vielä Bella Bellen omat postimaksut, jotka olivat n. 30€. Kaiken kaikkiaan kengät olisivat postikuluineen tuleet maksamaan yli puolet enemmän mitä niiden alkuperäinen hinta oli. Olin täysin musertunut, sillä vaikka rakastinkin kenkiä, en ollut valmis maksamaan niin paljon ylimääräistä, että saisin ne itselleni.

Seikkailin vielä epätoivoisesti Bella Bellen nettisivuilla ja huomasin, että heillä on olemassa myös lista myymälöistä, jotka myyvät merkin kenkiä. Euroopassa kenkiä löytyi kahdesta brittiliikkeestä sekä Irlannista ja Saksasta kummastakin yhdestä morsiusputiikista. Näpyttelin innostuksissani sähköpostia kuhunkin liikkeeseen. Briteistä vastattiin heti, että he eivät mielellään  toimita tuotteita postin välityksellä. Saksalaisesta liikkeestä Baden-Badenista sain vastaukseksi, että heillä on kyseinen kenkä liikkeessään, mutta väärän kokoisena. Pystyisin kuitenkin halutessani tilaamaan heidän kauttaan kengät, mutta hinta tulisi olemaan lähestulkoon sama kuin suoraan merkin nettisivuilta tilattaessa.

Olin jo valmis lyömään kaupat lukkoon, mutta jäin vielä odottamaan vastausta Irlannista.  Sainkin muutaman tunnin päästä vastauksen Bella Bleu -nimisen morsiusliikkeen omistaja Lucylta. Viestissä kerrottiin, että he tilaavat kullekin morsiamelleen kengät suoraan merkin sivuilta ja he tilaavat mielellään kengät myös minulle, jos niin tahdon. Saisin kengät alkuperäiseen hintaan 40€ postimaksujen lisällä. Otin riskin ja laitoin viikonlopun asiaa mietittyäni tilauksen vetämään. Kengät saapuivat tasan kolmen viikon kuluttua tilauspäivämäärästä ja olen ensikohtaamisesta asti ollut aivan rakastunut niihin. Haluan tässä vaiheessa hehkuttaa Lucyn palvelualttiutta erittäin vuolaasti. Viesteihini vastattiin nopeasti ja Lucyn asiakaspalvelu oli ensiluokkaisen ystävällistä.

Valitsemani kengät ovat sisämateriaaliltaan nahkaa ja niissä on pehmustettu etuosa. Pintamateriaali on satiinia, mesh-kangasta ja pitsiä. Kengissä on tosi mukavat kantakupit ja satiiniset nyörit, jotka pitävät kengän tukevasti jalassa. Kärkiosa on minusta kenkien kaunein osa. Läpinäkyvä kangas ja ihanat pitsiyksityiskohdat tuovat kenkiin herkän vaikutelman.


Olen tavattoman tyytyväinen hankintaani ja voin todella suositella Irlantilaista Bella Bleu -myymälää kaikille morsiamille, jotka haaveilevat Bella Bellen kengistä, mutta eivät raaski tilata niitä suoraan Yhdysvalloista.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että mutkien kautta lopulta sait unelmoimasi kengät. Ystävällistä palvelua Irlannin Lucylta :) Onko kengissä korkoa?

    VastaaPoista
  2. Kengissä on maltillinen 5 cm korko. :)

    VastaaPoista